Esmée, 6 VWO/People & Business Management

'coaching in/en keuzes maken' 

 Ik had helemaal geen idee welke opleiding ik wilde gaan doen na het VWO. Ik hoorde via, via over Willeke

en het leek mij en mijn ouders een goed idee om haar  te benaderen. Willeke heeft me eerst in laten zien wie ik zelf nu eigenlijk was en hoe ik een beetje in elkaar stak. Daarna gingen we ons iets meer verdiepen in mijn interesses en zo zijn we na enkele gesprekken op een paar mogelijke studies uitgekomen. Toen restte mij de taak nog om zelf te beslissen welke studie het dan uiteindelijk zou gaan worden.

Willeke heeft me ontzettend goed geholpen. Ik heb een beter inzicht gekregen in mezelf en weet nu eindelijk wat ik wil gaan doen. Zij heeft me geholpen om knopen door te hakken. Dit mede door een goede

begeleiding. Ze laat je zelf goed nadenken en probeert ervoor te zorgen dat je er zelf achter komt wie je nu eigenlijk bent en wat je graag wilt. Zij helpt je wel een beetje op weg, maar je moet zelf met bevindingen komen. Eerst vond ik dit erg moeilijk, maar het is ook goed om er zelf achter te komen zonder dat

iemand het je allemaal maar voorkauwt.
Willeke, nogmaals heel erg bedankt voor de goede hulp!

 

 Koen, VWO/ student psychologie Maastricht
'eindelijk op mijn plek' 
Na een mislukte studie aan de TU/e ben ik op zoek gegaan naar een andere studie. Ik kwam er maar niet uit en dat kan heel erg frustrerend zijn. Via een kennis toen contact opgenomen met Willeke, wat een erg goede keuze is geweest. Na het eerste gesprek was er meteen een vertrouwensband en wist ik al meer over mijn studiekeuze dan alle jaren die ik daarvoor op zoek ben geweest naar een studie. De gesprekken die volgden creëerden een volledig profiel van mij als persoon en als student. Het allerbelangrijkste aspect van de gesprekken vond ik het doorvraaggedeelte wat ik zelf nog nooit gedaan had. Al met al een hele goede begeleiding gehad en ik zit nu heerlijk op mijn plekje bij Psychologie. Bedankt!

 

Bart, VMBO/ student MBO transport en logistiek Gilde opleidingen
'de begeleiding vond ik heel goed'
Ik ben goed geholpen, omdat ik eerst niet echt wist welke richting ik uit moest. Door die gesprekken te voeren kwam wel de bevestiging welke kant ik uit wilde. De werkwijze (gesprekken en vragen invullen) en de samenwerking vond ik ook prima, alles verliep goed. Mijn ouders zaten er niet bij, de gesprekken waren met mij persoonlijk. Op het laatst kreeg ik een rapport waaruit naar voren kwam hoe ik ben als persoon en waar mijn interesses lagen. De opleiding die ik nu volg bevalt mij goed.


Carlo, HAVO/student Fontys, Communicatie

'een proces van kiezen gekenmerkt door persoonlijke aandacht, tijd en professionaliteit'

Na mijn HAVO had ik geen idee wat ik zou moeten gaan doen. Ik had vele interesses, maar ze

waren niet allemaal sterk genoeg om er een opleiding in te kiezen. 
Middels een aantal gesprekken en testen heeft Willeke me meegenomen door een proces van keuzes maken. Welke dingen spreken me aan? Welke totaal niet? Door veel te praten over dingen wist zij duidelijk in te schatten wat bij mij zou passen.
Haar rustige houding en vermogen om goed te luisteren gaven mij een goed gevoel. Ik had iemand voor me die inzicht kreeg in wat in eerste instantie een onmogelijke keuze leek, een studiekeuze maken.
Na een aantal sessies waarin ik mijn verhaal heb kunnen doen stond de laatste sessie in het teken van het kiezen voor een opleiding. Willeke kwam met de resultaten van de tests die ik heb uitgevoerd. Alles bij elkaar kwam dat ook uit op een lijstje met opleidingen die Willeke op basis van mijn verhaal heeft uitgezocht.

 Ik vond het verbazingwekkend hoe de lijst met opleidingen zo goed pasten bij de dingen die mij interesseerden. Opleidingen die ik stuk voor stuk graag had willen volgen. Willeke lichtte elke opleiding toe.
Er was er eentje die er met kop en schouders bovenuit stak. Communicatie op de Fontys in Eindhoven. Een brede opleiding met vakken over marketing, coaching, creatieve concepten, journalistiek en ga zo maar door.


Op dit moment zit ik in mijn afstudeerjaar op de Fontys. De opleiding bevalt hartstikke goed, ik ben dan ook erg tevreden met de keuze die ik toen heb gemaakt. Willeke heeft mij enorm geholpen met die keuze.
Ik had van tevoren nooit gedacht dat uit de vele honderden opleiding die er zijn een concreet lijstje zou komen met zes studies die allemaal bij mij als persoon pasten.

De begeleiding door het hele proces was zeer prettig. Willeke nam echt de tijd om samen met mij te kijken naar wat mijn toekomstige studie zou worden. De werkwijze was dan ook erg vertrouwd en niet afstandelijk.

 

Ouder van Carlo, student Communicatie Fontys

' objectief advies'

Via, via, hoorden wij over Willeke en besloten haar in te schakelen. Je aanpak was duidelijk en ook 'nieuw' voor ons. Wij vonden het verrassend dat jij de eerste 2 gesprekken met Carlo alleen hebt gevoerd.
Op de middelbare school zat je samen met je kind en de mentor of decaan aan tafel, nu gaf jij aan dat het de bedoeling was om echt individueel te werk te gaan. Dat bleek een prima plan te zijn! Carlo kon vrijuit praten over zijn gedachten, wensen en dromen…niet aangevuld door de ( goedbedoelde) raad van zijn ouders. Gaandeweg de begeleidingstijd merkte ik dat ik het juist fijn vond dat een “buitenstaander” zich bezighield met de vraag wat de juiste studiekeuze zou kunnen zijn. Als ouder ben je toch op een andere manier bij je zoon of dochter betrokken. Op een bepaalde manier minder objectief doordat wij al langer bezig waren om Carlo’s mogelijkheden in een studiepakketje verpakt te krijgen. Jij kon van buitenaf en met een blanco beeld het gesprek aangaan. Dat leverde uiteindelijk een hele mooie rapportage op! We hebben dit rapport met bewondering gelezen. Je hebt onze zoon zo treffend en knap in kaart gebracht! Wij herkenden als ouders de meeste zaken natuurlijk wel, maar het was heel prettig om dit document te lezen en er mee

aan de slag te gaan. Dankzij jouw hulp, advies en begeleiding heeft Carlo voor deze richting gekozen en tot nu toe blijkt het een juiste keuze te zijn geweest.

Michelle, 5 HAVO/ gaat logopedie studeren
'ik weet nu wie ik ben en wat ik wil'
Over de begeleiding ben ik zeer tevreden, het is erg persoonlijk. Allereerst ga je helemaal terug naar het begin, je kijkt wat je echt wilt en wat je interesses zijn. Bij elk antwoord wat je geeft, wordt er doorgevraagd. Ik dacht dat mijn antwoord al compleet was, maar het helpt je veel beter na te denken over je keuzes en ze te motiveren. Uiteindelijk heeft dat mij heel erg geholpen. Ik ben erachter gekomen wie ik ben en wat ik wil.

Zonder jouw hulp had ik wellicht een andere studie gekozen die minder goed bij mij past.

Lana, VWO/ studente Bouwkunde TU'
'gaan voor wat ik wil'
Ik twijfelde over de vraag óf ik door zou moeten gaan met mijn huidige studie en welke master studie ik dan zou gaan volgen. Met deze vraag startte het onderzoek bij Willeke. Zij heeft me op een ander vlak geholpen dan waar ik dacht dat ik voor kwam. Ze hielp mij ontdekken waardoor het kwam dat ik het zo moeilijk vond zelf tot een beslissing te komen. Toen ik eenmaal wist wat me tegenhield, vond ik de motivatie om te gaan voor wat ik wil en de doelen die ik voor mezelf zet. Dit inzicht was voor mij veel waardevoller dan de studiekeuze zelf.